Inloggen op Unit4 Personeel & Salaris Portaal

Start de webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer, en ga naar de aangewezen webpagina voor Unit4 Personeel & Salaris Portaal.

Vul in het welkomstvenster de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik op Inloggen.

Klik op Instructievideo wanneer je een instructievideo over het resetten van het gebruikersprofiel en/of wachtwoord wilt bekijken. Deze en andere instructievideo's zijn ook te bekijken via de startpagina nadat je bent ingelogd.

Wanneer je bijvoorbeeld het wachtwoord bent vergeten, vraag je als volgt een nieuw wachtwoord aan:

  1. Klik in het inlogvenster op Wachtwoord resetten.
  2. Geef de gebruikersnaam op. (e-mailadres)
  3. Er wordt een captcha getoond, schakel het selectievakje Ik ben geen robot in.
  4. Vervolgens wordt een aantal afbeeldingen getoond; selecteer de gevraagde afbeelding(en).
    Als je met een Google-account bent aangemeld op internet, is het selecteren van Ik ben geen robot voldoende om door te kunnen gaan, je hoeft geen afbeelding(en) te selecteren (behalve wanneer je gebruik maakt van Internet Explorer of Edge).

Nadat op Wachtwoord resetten is geklikt, wordt een e-mail naar jouw e-mailadres gestuurd met daarin een link naar de pagina waar je het wachtwoord kunt opgeven. Je moet het wachtwoord direct na het inloggen wijzigen en ook de beveiligingsvragen beantwoorden.

Omdat je het wachtwoord moet wijzigingen via de link in de e-mail, wordt het volgende bericht getoond: 'Een wachtwoord reset email is verstuurd. Je kunt dit scherm nu sluiten, en klik op de link in de email voor de vervolgstappen'.

Wachtwoordbeleid zorgt ervoor dat je een wachtwoord moet instellen dat voldoet aan de richtlijnen die de systeembeheerder heeft ingesteld.
De systeembeheerder kan in het backoffice-systeem een aantal eisen opgeven voor een wachtwoord, zoals geldigheidsduur, de minimale lengte, het gebruik van speciale tekens, etc.

Als jet het wachtwoord moet resetten, wordt tijdens het typen van het nieuwe wachtwoord getoond of het wachtwoord aan alle eisen voldoet. Als alle controles op 'groen' staan, voldoet het wachtwoord en kan dit worden gebruikt.

 

Op de startpagina zie je de beschikbare menukeuzen en een verkort overzicht van de mutaties.

Afhankelijk van de template die voor de gebruiker van toepassing is en de webinstellingen is het mogelijk dat niet alle in de helpinformatie van Unit4 Personeel & Salaris beschreven menukeuzen beschikbaar zijn.

Home Login Handleiding Portaal